Restauraties en vullingen – Mondzorg Scheveningen – Den Haag

Restauraties en vullingen

Wanneer een vulling?

Een gaatje in uw tand kan snel ontstaan. Cariës (tandbederf) is een infectie aan de tand die veel voorkomt. Eetgewoontes (suiker) en achterstallig onderhoud van uw gebit kunnen oorzaken zijn van tandbederf. Ook kan uw gezondheid een rol spelen bij het ontstaan van tandbederf. Wanneer tandplak uw tandglazuur aantast ontstaat er een gaatje.

Hoe herken je een gaatje?

In het begin merkt u vrijwel niks van een gaatje. Eigenlijk is het zo dat als je pijnklachten ervaart van een gaatje het meestal al te laat is. Daarom is het belangrijk om regelmatig langs te komen voor een periodieke controle. We kunnen dit gaatje dan vullen, voordat de bacteriën de wortel bereiken en nog meer schade aan uw gebit veroorzaken.

Als het gaatje niet meer gevuld kan worden

Is het gaatje zo ver gevorderd dat alleen vullen niet voldoende is? Dan raadt de tandarts een andere behandeling aan. Is er bijvoorbeeld ook bederf aanwezig in de wortels? Dan is een wortelkanaalbehandeling nodig. Is de tand of kies helemaal niet meer te redden? Dan zal de tandarts deze verwijderen. De ruimte in uw mond kunnen we dan weer opvullen met implantaten of een brug.

Gaatjes vullen

Heeft u een gaatje en moet dit gevuld worden? Dan zal de tandarts eerst de cariës (het tandbederf) wegslijpen. Daarna vult hij of zij het gaatje op met composiet. Dat is een wit en sterk materiaal. Is het tandbederf nog in een vroeg stadium? Dan is een reiniging soms al voldoende. De tandarts zal bepalen welke behandeling voor u nodig is. De kosten van het vullen van een gaatje zijn afhankelijk van de grootte van het gaatje, de moeilijkheidsgraad van de behandeling en het gebruikte materiaal. Wij stellen graag een offerte voor u op.