Restauraties en vullingen – Mondzorg Scheveningen – Den Haag

Hoogwaardige tandheelkundige mondzorg

Bent u op zoek naar een tandarts in de buurt van Den Haag? Onze tandartspraktijk is gevestigd in Den Haag en het stadsdeel hartje Scheveningen.

Restauraties en vullingen

Wanneer heb je een vulling nodig

Een gaatje in uw tand kan snel ontstaan. Cariës (tandbederf) is een infectie aan de tand die wereldwijd veel voorkomt. Eetgewoontes (suiker) en achterstallig onderhoud van uw gebit kunnen oorzaken zijn van tandbederf. Ook kan uw gezondheid een rol spelen bij het ontstaan van tandbederf.

Wanneer tandplak uw tandglazuur aantast ontstaat er een gaatje.

Hoe herken je een gaatje?

In het begin merkt u vrijwel niks van een gaatje. Eigenlijk is het zo dat als je pijnklachten ervaart van een gaatje het meestal al te laat is. Daarom is het belangrijk om regelmatig langs te komen voor een periodieke controle. Het liefst elk half jaar. We kunnen dan dit gaatje snel vullen, voordat de bacteriën de wortel bereiken en nog meer schade aan uw gebit veroorzaken.

Als het gaatje niet meer gevuld kan worden

Is het gaatje zo ver gevorderd dat alleen vullen niet voldoende is? Dan raadt de tandarts een andere behandeling aan. Is er bijvoorbeeld ook bederf aanwezig in de wortels? Dan is een wortelkanaalbehandeling nodig. Is de tand of kies helemaal niet meer te redden? Dan zal de tandarts deze trekken. De ruimte in uw mond kunnen we dan weer opvullen met implantaten of een brug.

Gaatjes vullen

Heeft u een gaatje en moet dit gevuld worden? Dan zal de tandarts eerst de cariës (het tandbederf) wegslijpen. Daarna vult hij of zij het gaatje op met composiet. Dat is een wit en sterk materiaal. Is het tandbederf nog in een vroeg stadium? Dan is een reiniging soms al voldoende. De tandarts zal bepalen welke behandeling voor u nodig is.

Wat kost een gaatje vullen?

De kosten van het vullen van een gaatje zijn afhankelijk van de grootte van het gaatje, de moeilijkheidsgraad van de behandeling en het gebruikte materiaal. Wij stellen graag een offerte voor u op.

Hoe lang duurt een gaatje vullen?

Hoe lang het vullen van een gaatje duurt is afhankelijk van wat er moet gebeuren en de moeilijkheidsgraad daarvan. Soms is het in 15 minuten gebeurd, maar soms duurt het ook wat langer.

Doet een gaatje vullen pijn?

Nee. Onze bekwame tandartsen gebruiken moderne technieken en u wordt vooraf verdoofd. Daardoor zult u nauwelijks iets voelen van de behandeling.