Bruggen en kronen – Mondzorg Scheveningen – Den Haag

Bruggen en kronen

Wat is een kroon?

Wanneer u uw tand of kies deels mist, kunt u deze vervangen door een kroon. Maar wat is een kroon eigenlijk? U kunt de kroon zien als een hulsje die over de tand of kies wordt geplaatst. Daarvoor wordt eerst een deel van de tand of kies afgeslepen. Door de kroon krijgt de tand of kroon weer dezelfde functionaliteit en vorm als hij oorspronkelijk had. Kan uw tand of kies niet meer opgevuld worden met composiet, doordat hij te weinig houvast heeft? Dan is een kroon een goede oplossing. Is uw tand of kies verkleurd of heeft hij geen mooie vorm? Dan kan deze door middel van een kroon verfraaid worden.

Wat kost een kroon?

Bij Mondzorg Scheveningen maken we geen gebruik van externe partijen en maken we de kroon intern. Daardoor kunnen we concurrerende prijzen hanteren. De prijs van een kroon verschilt per situatie. We kunnen hier dus geen vaste prijs voor geven. Wilt u weten wat een kroon in uw situatie kost? Dan maken we graag een offerte voor u op.

Wat is een brug?

Een brug is een kunstmatig element wat bestaat meestal uit twee kronen met daartussen één of meerdere kunsttanden. Zo wordt, zoals de naam al zegt, een soort brug gemaakt over een lege ruimte in de mond. De kronen vormen het houvast van de brug. Deze worden op twee afgeslepen tanden of kiezen geplaatst. De kunsttanden tussen de kronen in worden ook wel de “dummy” genoemd. Zijn de tanden waar de kronen op moeten nog goed? Dan is het zonde om die ver af te slijpen. Een etsbrug is dan soms een betere optie. Er wordt dan maar weinig van de eigen tanden weggeslepen en de brug wordt met metalen plaatjes aan de achterkant van de tanden geplakt.

Wat kost een brug?

De kosten van een brug zijn afhankelijk van het type brug en de staat van uw gebit. Daardoor verschillen de prijzen per geval. Soms is bijvoorbeeld een combinatie met implantaten nodig. Natuurlijk brengen wij graag een offerte uit voor uw situatie. Ook voor bruggen bieden wij scherpe tarieven.

Er zijn ook veel externe partijen die zich puur richten op het maken van kronen en bruggen. Deze markt is redelijk open, in tegenstelling tot de standaard tandartstarieven. De prijs die u aangeboden krijgt wordt beïnvloed door de hoeveelheid die een tandarts inkoopt. Let dus goed op dat u niet teveel betaalt.