Algemene tandheelkunde

Waarom is een periodieke controle zo belangrijk?

Als u problemen met uw gebit snel aanpakt, voorkomt u dat ze erger worden. Een bezoek aan de tandarts kan gemakkelijk uitgesteld worden. Maar wanneer u regelmatig langskomt kunnen wij een probleem aan het gebit misschien wel voor zijn en verhelpen. Doordat je een probleem vroegtijdig kunt aanpakken voorkomt u dat de klachten verslechteren.

Direct afspraak maken

Wat gebeurt er tijdens de controle?

Tijdens een preventief mondonderzoek bij onze tandarts of mondhygiëniste kijken ze naar afwijkingen aan uw tanden, kiezen, tandvlees, kauwstelsel en slijmvliezen. Ook wordt er gekeken naar tekenen van andere ziekteprocessen. Meestal is het voldoende om hiervoor alleen in uw mond te kijken, maar soms zal de behandelaar ook röntgenfoto’s maken.

Afspraak maken voor halfjaarlijkse controle bij Mondzorg Scheveningen

Voorkom gebitsproblemen door regelmatig uw gebit te laten controleren. Maak een afspraak voor een periodieke controle bij Mondzorg Scheveningen via contactformulier of bel naar 070-355 82 42.

Is er wel een probleem? Dan zal de behandelaar een vervolgafspraak inplannen. Kan de tandarts de behandeling niet zelf uitvoeren? Dan wordt u doorverwezen naar een gespecialiseerde arts.

 

Hoe vaak naar de tandarts?

Voorkomen is beter dan genezen! Als u lang met problemen zoals ontstoken tandvlees of tandbederf blijft rondlopen kan dit in het ergste geval het verlies van uw tanden of kiezen betekenen. Dat willen we graag voorkomen. Daarom raden we u aan om minimaal 2 keer per jaar langs te komen voor een periodieke controle. Door uw gebit eens in het half jaar te laten controleren krijgen problemen niet de kans om te ver door te zetten.

Second opinion

Heeft uw eigen tandarts u verteld dat alles goed is, maar twijfelt u? Dan kunt u bij ons terecht voor een second opinion. Het gebeurt vaker dat nieuwe patiënten achterstallig onderhoud en/of beginnende aandoeningen in de mond blijken te hebben. Een second opinion kan dus zeker slim zijn. Wij zullen dan naar de gezondheid van uw mond kijken en u adviseren over mogelijke behandelingen.

 

Goede Reviews (9.8/10)
Geen wachtlijst, ruimte voor nieuwe patiënten
Snelle en persoonlijke zorg