De periodieke controle bij Mondzorg Scheveningen – Mondzorg Scheveningen – Den Haag

Hoogwaardige tandheelkundige mondzorg

Bent u op zoek naar een tandarts in de buurt van Den Haag? Onze tandartspraktijk is gevestigd in Den Haag en het stadsdeel hartje Scheveningen.

De periodieke controle bij Mondzorg Scheveningen

Waarom is de periodieke controle zo belangrijk?

Als u problemen met uw gebit snel aanpakt, voorkomt u dat ze erger worden. Een bezoek aan de tandarts kan gemakkelijk uitgesteld worden. Maar wanneer u regelmatig langskomt kunnen wij een probleem aan het gebit misschien wel voor zijn en tijdig verhelpen. Doordat je een probleem vroegtijdig kunt verhelpen voorkomt u dat de klachten verslechteren. Vaak zijn de klachten al een tijdje aanwezig en bent u vaak al te laat.

Wat gebeurt er tijdens de controle?

Tijdens een controle afspraak kijkt de tandarts naar afwijkingen aan uw tanden, kiezen, tandvlees, kauwstelsel en slijmvliezen. Ook kijkt de tandarts naar tekenen van andere ziekteprocessen. Meestal is het voldoende om hiervoor alleen in uw mond te kijken, maar soms zal de tandarts ook röntgenfoto’s maken.

Zijn er geen problemen? Dan zien we u weer tijdens de volgende controle afspraak. De tandarts zal u vertellen wanneer u het beste weer langs kunt komen voor een controle.

Is er wel een probleem? Dan zal de tandarts u een vervolgafspraak laten inplannen. Kan de tandarts de behandeling niet zelf uitvoeren? Dan wordt u doorverwezen naar een gespecialiseerde arts.

Hoe vaak naar de tandarts?

Voorkomen is beter dan genezen! Als u lang met problemen zoals ontstoken tandvlees of tandbederf blijft rondlopen kan dit in het ergste geval het verlies van uw tanden of kiezen betekenen. Dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Daarom raden we u aan om minimaal 2 keer per jaar langs te komen voor een periodieke controle. Door uw gebit eens in het half jaar te laten controleren krijgen problemen niet de kans om te ver door te zetten.

Second opinion tandarts

Heeft een andere tandarts u verteld dat alles goed is, maar twijfelt u? Dan kunt u bij ons terecht voor een second opinion. Het gebeurt vaker dat nieuwe patiënten achterstallig onderhoud en/of beginnende aandoeningen in de mond blijken te hebben. Een second opinion kan dus zeker slim zijn. Wij zullen dan naar de gezondheid van uw mond kijken en u adviseren over mogelijke behandelingen.